image/svg+xmlArticles
Anterior

Sira Abenoza

Següentimage/svg+xml

Què és la Bellesa?

¿Què és la bellesa? ¿Què fa que una persona sigui bella? ¿I una cosa? ¿Les coses són belles o ens semblen belles? ¿Per què ens atrau, la bellesa? ¿Per què ens commou? ¿Per què la busquem desesperadament? I si la trobem, ¿què ens passarà? ¿Què li passarà, a aquell que obtingui coses belles?, es pregunta Sòcrates.

Enmig d’un present en suspens, d’un temps en què els horitzons compartits es difuminen, arriba el Clàssics, un festival que vol recordar-nos aquelles qüestions que sempre ens han preocupat —allò que, tal vegada, ens fa humans— i fer-nos-hi reflexionar.

El Clàssics posa textos que continuen vigents en mans de pensadors, artistes i creadors de tot tipus de disciplines perquè els portin al present amb les seves mirades. El festival busca que les paraules dels clàssics els inspirin i els facin crear obres que ens emocionin i ens acostin a l’essència d’allò que és important.

En aquesta primera edició, el Clàssics neix per oferir-nos un viatge i una exploració a l’entorn de la bellesa. Els nostres artistes, a través de la música, la poesia, la dansa i el cinema, ens faran viure tot tipus d’experiències de bellesa: fosca i lluminosa, subvertida i al·lucinada, grotesca i eterna, inesperada i personal.

Us convidem a contemplar el que ens proposen. I no es tracta d’una invitació qualsevol: us cridem a apropiar-vos del desig de la bellesa. El motiu s’ho val. Diotima, veu de la saviesa, Diotima, veu de la saviesa a El banquet de Plató, ho va resumir de la millor manera possible: «Aquest és el moment de la vida en què, més que en cap altre, la vida de l’home val la pena de ser viscuda: el moment en què contempla la bellesa mateixa.»

Sira Abenoza
Directora de La Casa dels Clàssics