image/svg+xmlPrograma
Anterior

Tanit Plana i Àlex Rigola

Següentimage/svg+xml

Projecte Bellesa

Un dia de novembre deixo rastres de bellesa sobre blanc

image/svg+xml

Museu Nacional d'Art de Catalunya

image/svg+xml

Entrada lliure

image/svg+xml

Del 02.11 al 10.11.19

image/svg+xml

Entrada lliure

Col·laborador Museu Nacional d'Art de Catalunya

El cos com a representació. ¿Què és, per a tu, la bellesa? ¿Quin és el cànon que la defineix? ¿És en les coses o en la teva mirada? Àlex Rigola, Tanit Plana, Max Glaenzel i Irene Vicente ens proposen una instal·lació teatral participativa que, a partir d’una petita història, trasllada als espectadors (més actors que mai) reflexions sobre la bellesa, i els demana que representin personalment allò bell mitjançant una fotografia que cada un d’ells farà a un cos humà.

¿Què és allò bell? Deixa’t endur, obre bé els ulls, para les orelles i viu l’experiència de la bellesa, ja sigui participant-hi o simplement observant la petjada deixada per altres participants.

“No pot existir cap regla objectiva del gust que determini per mitjà de conceptes què és bell. Perquè tot judici que sorgeix d’aquesta font és estètic; és a dir, el seu fonament determinant és el sentiment del subjecte i no cap concepte de l’objecte. Buscar un principi del gust que indiqués el criteri general de la bellesa per mitjà de conceptes determinats és un esforç estèril perquè allò que es busca és impossible i contradictori en si mateix.”

Crítica de la facultat de jutjar, Kant (Trad. de Raül Garrigasait)