Programming

Immortalitat i tecnologia

Ramon López de Mántaras i Ginés Morata

Les noves tecnologies han obert portes a la idea de la immortalitat que fins fa ben poc eren impossibles d’imaginar: la intel·ligència artificial, la criogènia, la regeneració cel·lular i altres avenços tecnològics estan canviant la manera en què concebem els límits de la nostra existència. En aquest diàleg entre Ramon López de Mántaras i Ginés Morata reflexionarem les relacions cada vegada més complexes entre la tecnologia i la possibilitat d’aconseguir una forma d’immortalitat. Modera Aina Tur.

Ramon López de Mántaras
Doctor en física aplicada. Professor de recerca de l’Institut d’Investigació en intel·ligència artificial (IIIA-CSIC) i pioner en l’estudi d’aquest àmbit a l’estat. Membre del comitè de redacció de més de 20 revistes internacionals i membre de comitès científics en més de 250 congressos relacionats amb la intel·ligència artificial. Actualment investiga en raonament i aprenentatge basat en casos, en robots autònoms capaços d’aprendre interactuant amb el seu entorn físic i en intel·ligència artificial aplicada a la música.

Ginés Morata
Biòleg espanyol, científic del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). La seva carrera se centra en l’especialitat de biologia del desenvolupament, concretament en l’estudi de l’arquitectura biològica de la mosca Drosophila melanogaster. Mitjançant l’estudi genètic d’aquesta espècie intenta estudiar la regeneració d’òrgans en humans pel tractament dels càncers i l’envelliment humà. L’any 2007 fou guardonat amb el Premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica.

Aina Tur Seguí
Directora, dramaturga i gestora cultural balear. Ha desenvolupat la seva carrera professional fonamentalment a Barcelona, encara que també ha estat present a l’escena de les Illes Balears, Madrid, França i Alemanya.

Amb la col·laboració de la Sala Beckett

Cicle de diàlegs

21 de novembre a les 19 h

Sala Beckett

Altres continguts d'interés

See all programming